085 - 106 13 17

Jurist arbeidsrecht in Gouda nodig?

Op staande voet ontslagen?

Een ontslag is een dagelijks terugkerend onderdeel van de arbeidswereld. Op staande voet ontslagen worden is echter zeldzamer. Iemand die op staande voet wordt ontslagen, verliest per direct zijn baan en inkomen. De arbeidsovereenkomst tussen werknemer en werkgever wordt onmiddellijk beëindigd. Normaliter is dit vanwege een zeer gebrekkig functioneren van de werknemer of ander grensoverschrijdend gedrag. Soms is een ontslag op staande voet helaas ook onterecht. In dat geval is het een goed idee om juridische stappen te ondernemen. Corbeij Juridisch Advies staat u graag ter zijde!

In de praktijk

Een ontslag op staande voet vindt plaats zonder opzegtermijn of een serie voorafgaande functioneringsgesprekken. Ontslag op staande voet kan bovendien zowel schriftelijk als mondeling doorgegeven worden. Gezien de ernstige gevolgen voor de werknemer, is het wel zo dat deze vorm van ontslag aan strenge regels is gebonden:

  • Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een ernstige aanleiding.
  • Deze aanleiding moet helder aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet is onmiddellijk.

Een juridisch sluitend ontslag moet dus aan deze regels voldoen. Indien dit niet het geval is, kan de werknemer het ontslag met succes aanvechten en de gevolgen ongedaan maken.

Ontslag op staande voet aanvechten

Wie van plan is een ontslag op staande voet aan te vechten, moet binnen twee maanden na de opzegging van het contract een verzoekschrift bij de (kanton)rechtbank hebben ingediend. Corbeij Juridisch Advies zal u tijdens deze procedure begeleiden en ook eventuele juridische vervolgstappen met u doornemen. Woont u in de regio Gouda en zou u ons graag spreken over de mogelijkheden een ontslag aan te vechten: neem snel contact met ons op. U kunt ons bereiken op 085 - 106 13 17.

 

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsovereenkomsten
• Concurrentiebeding
• Beëindigingsovereenkomsten
• Ontslag
• Ontslagvergoeding
• Conflictbemiddeling

Werkgebied

Gouda, Rotterdam, Zoetermeer, Krimpen aan Den IJssel, Alphen aan Den Rijn, Bodegraven en Woerden.

Hoofdvestiging